20 Març 2017

Ashwagandha: L'arrel de la dona amb mil homes

L’Ashwagandha, també coneguda com Bufera, és un arbust de la mateixa família que els tomàquets, que pot arribar a assolir una alçada 15m. Creix sobretot a Índia, Pakistan i Sri Lanka, tot hi que es pot trobar al sud d’Europa i nord d’Àfrica. És àmpliament utilitzada en medicines orientals com l’Ayurveda i la Medicina Tradicional Xinesa i també en tractaments ortomolecular. A l'Índia la coneixen com la planta per a "la dona amb mil homes". Entra i descobreix les propietats d’aquesta meravellosa planta...

Propietats:

ANIINFLAMATORI

S’ha demostrat que l’ashwagandha te propietats antiinflamatòries comparables o, inclús superiors que les de l’àcid acetilsalicílic o la hidrocortisona (tan potents com els corticoides en inflamacions agudes i la meitat en inflamacions cròniques).

ADAPTOGÈNIC (ANTIESTRÉS) I ANTIFATIGA

L’ashwagandha augmenta la tolerància davant diversos agents generadors d’estrès (mentals, físics, ambientals...). Nombrosos estudiós demostren que l’ashwagandha supera el panax ginseng com adaptògen davant l’estrès. A la literatura s’indica que els pacients amb fatiga crònica milloren en un 45% els seus símptomes quan prenen ashwagandha. És un tònic nerviós, actua com a regulador del sistema nerviós i muscular, proveeix l’organisme de l’energia necessària per descansar i dormir (no actua com un sedant qualsevol).

REGULADOR DEL SISTEMA IMMUNE

Les evidencies suggereixen que l’ashwagandha te la capacitat tant d’estimular un sistema immune deprimit com debilitar un sistema hiperactiu. Aquesta darrera acció teòricament ofereix un potencial ampli a les malalties autoimmunes. Actua facilitant la immunosupressió necessària en trasplantaments i malalties autoimmunes, però no provoca immunosupressió en individus sans, sinó que augmenta el número d’anticossos quan es requereix.

ANTIMICROBIÀ

Els científics han demostrat que el principi actiu de l’herba de l’ashwagandha  posseeix significatives activitats bactericides, antivirals i antifúngiques. A més, nombrosos estudis fan referència també a la seva capacitat protectora de la cèl·lula.

PROTECTOR CARDIOVASCULAR

El principi actiu ha demostrat tenir una influència en la contractibilitat del múscul cardíac i posseir capacitat per baixar la pressió sanguínia.

 

Possibles aplicacions:

-          Artritis i altres problemes antiinflamatoris

-          Antiestrés

-          Malalties autoimmunes

-          Infeccions víriques, bacterianes i micosis

-          Trastorns cardiovasculars

-          Síndrome de fatiga crònica

-          Millora de la funció sexual i incrementa la libido

-          Trastorns dermatològics: èczema, psoriasis, ulceracions de la pell

-          Protector cel·lular

-          Hepatoprotector

 

Contraindicacions

-          Embaràs

-          No combinar amb barbitúrics

 

Vols estar al dia en temes referents a la salut? Subscriu-te al Newsletter d'Ananda Bio i t'enviarem informació de valor per ajudar-te a mantenir l'equilibri entre cos, ment i ànima.